Informační portál pro vlastníky a nájemníky bytů


Agenda související se vznikem SVJ

27.11.2013 08:54

Využili jsme nabídky služeb společnosti Šimek 96 (https://simek.cz/) související se vznikem SVJ.
Šimek 96 zajišťuje správu a bezproblémový provoz obecních nájemních domů, domů ve vlastnictví bytových družstev, domů ve vlastnictví sdružení nájemníků, společenství vlastníků bytových jednotek, soukromých nájemních domů a domů ve vlastnictví právnických osob.
"Díky 5leté zkušenosti s touto firmou která spravovala bytový dům č.p. 584, kde jsme dříve bydleli, mohu firmu doporučit. Za toto období jsme neřešili žádnou stížnost, nebo pochybení ze strany společnosti Šimek 96"  (M.Tůmová)

Náklady by měly být nižší, než za služby běžného advokáta s rozsáhlou specializací v oblasti práva. Ten bude nucen se s celou problematikou seznámit a to je časově náročné. Firma  Šimek 96 spravuje byty od r.1994, tedy má zkušenosti a potřebné podklady s garancí právní aktálnosti dle Nového OZ.  Do budoucna by mohla být společnost pověřena kompletní správou, kterou účtují cca 150Kč/byt.

Požadované služby:

- příprava stanov SVJ v souladu s novým občanským zákoníkem

- aktualizace domovního řádu (poslední je z 23.9.1977)

- zajištění přítomnosti notáře a zápisu z jednání

- zajištění zápisu SVJ do obchodního rejstříku

- související administrativa

Orientační cena dle nabídky je cca 250Kč/bytovou jednotku.

 

Kontaktní osobou je Modřičák pan Jaroslav Matějka (provozní a tepelný technik)     549 523 953, 736 484 706

 

Stanovy budou před schválením zveřejněny na strankych SV a k dispozici k prostudování uživatelům bytů v domě, kterří nemají přístum na internet.

—————

Zpět